Названо продукт, який знижує ризик хвороби Альцгеймера.


Сир камамбер покращує роботу мозку – дослідження
Дослідники з Кіото провели експерименти на мишах, щоб встановити вплив камамберу на мозок. Вони прийшли до висновку, що ферментація молочних продуктів, зокрема камамберу, може сприяти омолодженню мозку і зменшенню ризику розвитку хвороби Альцгеймера. Під час ферментації утворюються спеціальні молекули, які покращують функціонування мозку, сприяють зростанню нових нейронів, покращують пам'ять і знижують негативний вплив жирної їжі на мозок. Вчені також підкреслили, що споживання ферментованих молочних продуктів може допомогти знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Це особливо важливо, оскільки кількість людей, які страждають від деменції та втрати когнітивних функцій, стабільно зростає.
Отже, включення ферментованих сирів, таких як камамбер, у раціон харчування може бути корисним для зміцнення і захисту мозку.
Читайте також
- Українцям назвали "небезпечні" фрукти, які краще не купувати навесні
- Ozempic для схуднення: ендокринолог назвала 3 головні проблеми з популярними ліками
- Газмережі звернулися до українців: що категорично заборонено робити із плитою взимку
- Червоний замість синього: Нафтогаз пояснив, чому газ може горіти іншим кольором
- Популярний алкогольний напій може втратити смак: у чому причина?
- В Україні посеред зими прокинулись змії та ведмеді: чому це небезпечно