Курятина дорожчає: огляд березневих цін у супермаркетах України.

Ціна на курятина вивищується: огляд березневих цін у супермаркетах України
Ціна на курятина вивищується: огляд березневих цін у супермаркетах України

Ціни на куряче м'ясо в Україні продовжують зростати на початку 2025 року. Середня вартість курячого філе становить 183,43 грн за кілограм, що трохи вище, ніж у лютому.

У різних супермаркетах ціни на куряче філе варіюються від 169 до 244 грн/кг. Варто зазначити, що філе ТМ "Епікур" коштує 220 грн/кг. Є також і деякі знижки, наприклад, бренд "Наша Ряба" пропонує філе за 169,90 грн/кг замість 207,90 грн.

Ціни на тушку курки також зросли з 85,60 грн/кг на початку року до 94,15 грн/кг у березні. Різниця вартості відображається і в інших магазинах, наприклад, в "Ашані" тушка коштує 86,60 грн/кг, а в "Сільпо" - від 85,50 грн/кг.

За словами експерта ринку продовольчих товарів, найдешевші пропозиції можна знайти в АТБ, особливо під час акцій. Наприклад, гомілки "Наша Ряба" можна придбати за 86 грн/кг замість 114 грн.

Ціни на куряче м'ясо зростають через декілька факторів, включаючи подорожчання кормів для птиці, зростання тарифів на електроенергію та вплив військових дій на логістичні ланцюги. Індекс споживчих цін на м'ясні продукти в лютому показав зростання цін на 1,45% порівняно з попереднім місяцем.

На світовому ринку прогнозується збільшення виробництва курячого м'яса на 2,5-3% у 2025 році. У Європейському Союзі очікується зростання виробництва на 0,9% та споживання на 0,5%, що складе 25,2 кг на особу.

Українські економісти передбачають, що ціни на продукти харчування зростатимуть у 2025 році на 9,5%, але ціни на м'ясо можуть зростати повільніше - близько 2-5%.

Експерти також зазначають, що ціни на м'ясо можуть залежати від сезонності та урожайності кормових культур. Несприятливі погодні умови можуть призвести до подорожчання м'ясної продукції.


Читайте також

Реклама